מתברר כי עולם הקוקטיילים רחב הרבה יותר מכפי שנדמה: קוקטיילים של בשמים מאפשרים לכל חובבי הניחוחות להפתיע, לרגש, לחדש ולשחק עם אינספור תווים ואקורדים מבושמים.

מאיפה זה מתחיל?
עולם הבשמים דומה לעולם משקאות האלכוהול ביותר ממובן אחד. גם בבשמים כמו ביין ובקוניאק נוהגים לדבר על ריבוד טעמים וניחוחות, על שילוב של מרכיבים פירותיים ומתובלים ואפילו על עפיצות. גם הבושם כמו המשקה האלכוהולי צריך להתיישן לפני שהוא מגיע למיטבו. אם כך, מדוע לא לערבב בשמים כפי שנהוג לערבב משקאות אלכוהוליים על מנת להגיע לטעם חדש וייחודי?

הרצון לפתח ניחוח אישי, מעין כרטיס ביקור שמאפיין רק אותי, הוביל ליצירת קוקטיילים מעניינים וחדשניים. אכן, כל מאפיין פיזי ונפשי של גופנו משפיע על ההעדפה שלנו לריחות.


יצירת קוקטיילים

העיקרון בערבוב מספר בשמים על הגוף הוא פשוט. כדאי להתחיל משני בשמים שאוהבים ואט אט להתקדם במספר הבשמים שמשלבים בקוקטייל עד ל-4 בבת אחת. לרקיחת קוקטייל עמיד במיוחד שילווה אותנו שעות ארוכות, כדאי להתחיל במשיחת העור בשמן גוף או תחליב המכיל שומן. שמנים מחזיקים ריח באופן אופטימאלי ויבטיחו הישרדות של הבשמים על העור. אפשר לשמן את העור בשמן מושק נקי אשר משתלב יפה כמעט עם כל ניחוח.

הבושם הראשון שנבחר להתיז על העור יהיה תמיד בושם צלול ואוורירי מהעולם הרענן. בושם רענן יכול להכיל תווי הדרים, תווי עלים ירוקים ועשב קצור או ניחוח ימי כשל אוקיינוס. המרכיב הרענן האופנתי ביותר העונה שחוזר אלינו בענק בבשמים גבריים במיוחד, הוא הווטיבר. עשב נהרות שמקורו בהודו וניחוחו אביבי כשל דשא ירוק בשיאו. ניתן ואף רצוי לשלב בקוקטייל בשמים אחד ניחוחות גבריים, יוניסקס ונשיים, התוצאה תהיה מאוזנת והרמונית ביותר.

לאחר התזת הבושם הרענן הראשון על כל אזורי הגוף החשופים, ממשיכים בשילוב הבושם השני של הקוקטייל על נקודות הדופק ובנקודות הבישום האסטרטגיות (נקודות שמתחממות בשעת פעילות ולכן מפיצות את הריח באופן אידיאלי): פנים המרפקים, פנים הברכיים, סביב הטבור, בקו השיער , מאחרי האוזניים ובכפות הידיים. הבושם השני אותו מתיזים נקודתית בלבד יהיה לקוח מעולם ריח שונה: עצי, פרחוני או אוריינטלי, על מנת ליצור ניגוד לבושם הרענן הראשון שהתזנו. מבין המרכיבים העציים והאוריינטלים שאופנתיים העונה ניתן לציין את הפטצ'ולי - עלי הפטצולי מלאי עוצמה של ניחוח חושני במיוחד ולצידו במצעד הניחוחות הטרנדיים נמצא האמבר שמצטיין בריח טלק עוטף , מחבק וחם. השילוב בין הרעננות הקרירה של הבושם הראשון והחמימות החושנית של הבושם השני יוצר הרמוניה מנצחת.

גיוון מעניין נוסף לקוקטייל הוא לשלב בין סוגי בשמים: בשמי פירמידה (מרבית הבשמים בעולם מבוססים על ריבוד בצורת פירמידה המתפתחת על ציר הזמן מתו עליון, דרך תו אמצע ועד תו הבסיס), בשמי ספירלה הבנויים סביב מרכיב מרכזי אחד ואינם מתפתחים על ציר הזמן ובשמים מולקולאריים, בשמים המבוססים על מולקולות המפותחות במעבדה ומעניקות איכות פרומונית של משיכה בין המינים לבושם.


מתכונים בטוחים

לא מוכנים עדיין להתנסות בטרנד החדש בעצמכם?? תוכלו ללכת על בטוח ולנסות מתכונים של ברמנים אחרים. שילובים אלה נוסו והתגלו כמוצלחים על פיגורות בסדר גודל של ביונסה, נטלי פורטמן, שרה ג'סיקה פרקר, האלי ברי ואפילו מדונה... אז למה שלא בעקבותיהן??

  • קוקטייל אביב= הרמס קלי קאלש+ ג'סיקה מקלינקטוק+ נגיעה של לאו' דה איסי של איסי מיאקי.
  • קוקטייל לכל השנה= נרסיסו רודריגז אסנס + קלואה אדט + אסנטריק 02.
  • קוקטייל של ניקיון= דולצ'ה גאבנה לייט בלו + אינפיוז'ן דה איריס של פראדה+ קלין
  • קוקטייל של קיץ = ברברי  + גרין טי אליזבת ארדן+ דונה קארן בי דלישס.
  • קוקטייל יוקרתי = שאנל קוקו מאדמוזל + לורנזו מסק + לאינסטן מג'יק של גרלן.
  • קוקטייל הדרים = סיקיי ואן + אינפיוז'ן פלר דה אורנג'ר של פראדה + אקווה דה ג'יו של ארמני.



ומה עם הגברים שבחבורה?

להם יתאימו במיוחד קוקטיילים ארומאטיים, מתובלים קלות בניחוחות תבלינים ועצים. מבין הסלבריטאים שנוהגים לערבב ניתן למנות את אנטוניו אנדרס שאפילו הוציא סדרת ניחוחות על שמו, דייויד באקהם שבשל עיסוקיו הספורטיביים מעדיף ניחוחות רעננים וריצ'רד גיר שחובב שילובים של קטורת שמסייעים לו במדיטציה....

  • קוקטייל גברי קלאסי= פולו ראלף לורן + בולגרי אקווה + לאליק אנקרה נואר.
  •  קוקטייל רענן= דווידוף קול ווטר+ אקווה דה ג'יו + אקווה דה פארמה.
  • קוקטייל מתובל= בננה ריפבליק + איסי מיאקי לא'ו דה איסי + גוטייה לה מאל.
  • קוקטייל מרגיע= אברקרומבי  פירס+ זן של שיסיידו + דולצ'ה גאבנה לייט בל